U fotografijama: Velike poplave pogodile istok Kine

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 19:36

U fotografijama: Velike poplave pogodile istok Kine

Voda u jezeru Pojang na istoku Kine dostigla je rekordan nivo

Tokom proteklih nekoliko dana, poplave su zahvatile delove Centralne i Istočne Kine.

Srušilo se nekoliko brana na najvećem kineskom jezeru Pojang, u kojem je voda dostigla rekordan nivo, pokazuju podaci Nacionalnog kineskog meteorološkog centra za satelitsko praćenje.

Nešto ranije ove nedelje, vlasti su saopštile da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voda u 33 reke dostigla rekordan nivo, a obilne kiše nastavljaju da padaju u regionima oko reke Jangcekjang.

Kinesko Ministarstvo za vodoprivredu saopštilo je da voda u pritokama reke Jangcekjang, ali i onima koje se ulivaju u jezera Dongting i Pojang polako opada.

Međutim, vodostaj u 98 reka i dalje je alarmantno visok, saopštilo je Ministarstvo. Treći, najviši, stepen opasnosti od poplava ostaje na snazi.

Pojedine poplavljene zgrade su se srušile.

Milioni ljudi su evakuisani, a poginulo je 140.

Hiljade vojnika gradi nasip na obali jezera u gradu Lušan.

Sve fotografije su zaštićene autorskim pravima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U fotografijama: Velike poplave pogodile istok Kine

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2020

Voda u jezeru Pojang na istoku Kine dostigla je rekordan nivo..AFPNaselje u blizini jezera Pojang iz ptičje perspektive, fotografija napravljena 16. jula. Nivo vode je porastao zbog obilnih kiša..Tokom proteklih nekoliko dana, poplave su zahvatile delove Centralne i Istočne Kine. ..Srušilo se nekoliko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.