U Zadru se crpi voda iz poplavljenih objekata, u Ninu amfibije

Izvor: RTS, 12.Sep.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zadru se crpi voda iz poplavljenih objekata, u Ninu amfibije

Na području grada Zadra 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske crpe vodu iz poplavljenih objekata, dok je u Nin stigla i amfibija.
Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, građani su zamoljeni da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova, sve službe na terenu rade sve što je u njihovoj moći da bi što pre normalizopvali stanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je nastava u OŠ "Petar Zoranić" danas ukinuta, a neće raditi ni vrtić u Ninu.

Građanima koji žive na području starod dela Nina preporučeno je da ne piju vodu iz slavina, preneo je portal Indeks.
Oko 120 pripadnika oružanih snaga je na terenu na zadarskom području, dok ihe je 625 u pripravnosti.
Ispumpavanje vode je trajalo celu noć, a osim utvrđene štete u zadarskoj Opštoj bolnici, bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.
Šef vatrogasaca Željko Šoša u razgovoru za Radio Zadar je rekao da se trenutno voda ispumpava na 20 lokacija u Zadru.
"Jutro je mnogo bolje u odnosu na juče, jer nije bilo novih padavina. Trenutno se ispumpava na dvadesetak lokacija. Na području Grada Zadra 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske celu noć je crpelo poplavljene objekte", naveo je Šoša koji se javio iz katedrale Sv. Stošije koja je takođe poplavljena.
Zadarske škole danas će raditi normalno. Voda iz vodovoda nije za piće, a prepručuje se da se prokuva pre upotrebe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.