U Sloveniji prestanak oluja i smirivanje vremena, nema opasnosti od poplava

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Nov.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji prestanak oluja i smirivanje vremena, nema opasnosti od poplava

LJUBLJANA - Unatoč obilnim padavinama i lokalnim olujama proteklih dana u Sloveniji nije zabilježena veća šteta, meteorolozi najavljuju smirivanje vremena i prestanak oborina, a državna agencija za okoliš u ponedjeljak je najavila prestanak opasnosti od poplava.

Državna agencija za okoliš objavila je da je u porastu još samo dio toka rijeke Save, Sutle Krke i Ljubljanice, te donji tok rijeke Vipave prema granici s Italijom.

No, u drugim se krajevima zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vrijeme smiruje, iako je na nekim mjestima bilo problema s podzemnim vodama.  Na zapadu zemlje aktiviralo se i više odrona zemlje i nekoliko je lokalnih cesta privremeno zatvoreno za promet.

Nevrijeme je u nedjelju i tijekom noći pogodilo više krajeva na zapadu zemlje. Za utorak i srijedu meteorolozi najavljuju prestanak oborina, ali i zahlađenje te spuštanje razine snijega na 700 metara nadmorske visine.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.