U FBiH poplavljeno i oštećeno 1.006 domaćinstava

Izvor: Cafe.ba, 07.Avg.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U FBiH poplavljeno i oštećeno 1.006 domaćinstava

Vršilac dužnosti direktora Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je situacija najteža na području Tuzlanskog kantona

Vršilac dužnosti direktora Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je situacija najteža na području Tuzlanskog kantona nakon što su posljednjih dana nekoliko gradova Bosne i Hercegovine pogodile su poplave u kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << poplavljen veliki broj domaćinstava.

“Najteža je situacija u Srebreniku, Lukavcu, Gračanici i Zenici. Nema eskalacije vodostaja na poplavljenim područjima. Vodostaji su u stagnaciji. Na rijeci Spreči vodostaj je iznosio 5,5 metara i bio je veći nego u maju ove godine. Vodostaj na rijeci Tinji je također, bio veći. Ali sada su vodostaji u stagnaciji. Prema posljednjim procjenama, očekuju se i manje padavine. Nemamo životno ugroženog stanovništva”, istakao je Solak.

Napominje da je u Srebreniku i u Lukavcu pod vodom ostalo na stotine kuća. Ipak, dodaje da su svi putni pravci prohodni.

“U Srebreniku je poplavljeno od 500 do 700 domaćinstava dok je veliki dio Lukavca pod vodom. Svi glavni putni pravci na dionicama M17, kao i Doboj-Tuzla, su prohodni. Možda neki lokalni putevi nisu prohodni, ali svi glavni putevi su raščišćeni. Trenutno smo na putu prema Srebreniku sa našim ekipama kako bi pomogli ugroženom stanovništvu”, rekao je Solak.

Inače, u periodu od 1. do 6. avgusta na području Federacije BiH je poplavljeno i oštećeno 1.006 domaćinstava.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.