BiH: Opadaju vodostaji Une i Sane, u porastu razina Save

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2023, 08:57

BiH: Opadaju vodostaji Une i Sane, u porastu razina Save

Na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, području koje je prethodnih dana najviše pogođeno poplavama, u četvrtak je došlo do opadanja vodostaja rijeka Une i Sane. Materijalna šteta je ogromna.Ljudskih žrtava nije bilo. Na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) najteže je u općinama Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica, gdje je proglašeno vanredno stanje. U porastu je vodostaj rijeke Save, na svim vodomjernim stanicama u RS-u, Gradišci, Srpcu, Rači, s tendencijom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNA I SANA U OPADANJU Iz poplava u Novom Gradu evakuisano 25 osoba

Izvor: Blic, 18.Maj.2023

Vodostaji Une i Sane su u opadanju, škole i vrtići danas ne rade, a iz poplava je evakuisano 25 osoba, rečeno je Srni u lokalnom Centru za obaveštavanje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.