U Australiji najavljen krizni porez zbog poplava

Izvor: S media, 27.Jan.2011, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Australiji najavljen krizni porez zbog poplava

Premijerka Australije Džulija Gilard najavila je danas uvodjenje specijalog poreza za obnovu područja koja su bila pogodjena katastrofalnim poplavama, javio je britanski BBC.

Prema njenim rečima, šteta od dvomesečnih poplava prvo u Kvinslendu a potom u Viktoriji procenjuje se na 5,6 milijardi američkih dolara.

Porez će biti uvedena 1. jula, važiće godinu dana, i plaćaće ga gradjani sa godišnjim zaradama od 50.000 američkih dolara pa naviše, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dok postradali od poplava neće plaćati ništa.

Poplave u Australiji odnele 10 života

Gilardova je rekla da će australijski bruto društveni dohodak zbog poplava biti umanjen za pola procenta u ovoj finansijskoj godini.

Uz krizni porez, vlada će smanjiti svoje troškove i preusmeriti taj novac za rekontrukciju.

Kako Bi-Bi-Si ocenjuje, Džulija Gilard se nada da će joj program rekonstrukcije popraviti imidž, koji su joj potamnele kritike u vezi sa reagovanjem na poplave. Tokom krize, ona je, dodaje se u komentaru, bila u senci premijerke Kvinslenda Ane Blaj.

Više od 30 ljudi je poginulo u poplavama.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRIZNI POREZ U AUSTRALIJI ZBOG POPLAVA

Izvor: Kurir, 27.Jan.2011

LONDON - Premijerka Australije Džulija Gilard (Julia Gillard) najavila je uvođenje specijalog poreza za obnovu područja koja su bila pogođena katastrofalnim poplavama, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC)...Prema njenim rečima, šteta od dvomesečnih poplava prvo u Kvinslendu a potom u Viktoriji procenjuje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.