Stravično nevreme poharalo državu: Četvoro mrtvih, traga se za bračnim parom FOTO

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 16:20

Stravično nevreme poharalo državu: Četvoro mrtvih, traga se za bračnim parom FOTO

Broj poginulih u poplavama u Grčkoj porastao je na četiri, a austrijski par na medenom mesecu je nestao, nakon što su kiše odnele kuću u kojoj su boravili.

Službe hitne pomoći rekle su za BBC da tragaju za parom i još nekoliko nestalih osoba.

Austrijski bračni par boravio je u bungalovu u letovalištu Potistika, u blizini planine Pelion, kada su poplave odnele objekat u more.

Vlasnik smeštaja Samaras Tanakis je rekao da se par iz austrijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada Grac venčao ubrzo po dolasku na odmor.

Kako navodi AP, danas je iz potoka izvučeno telo čoveka koji je nestao juče i on je četvrta žrtva poplava u Grčkoj.

Prethodno je 82-godišnjak pronađen mrtav u oblasti Tesalije, nakon što ga je po izlasku iz kuće odnela bujica izazvana olujnim kišama.

Ranije su vatrogasne službe saopštile da je telo jedne starije žene pronađeno blizu priobalnog mesta na poluostrvu Pilion, kod luke Volos.

Prva žrtva nezapamćenog nevremena u Grčkoj bio je muškarac u Volosu na koga je u utorak pao zid.

Od ponedeljka je oluja Danijel izazvala klizišta, uništila jedan most, dovela do rušenja elektrovoda, a u bujicima je odneto na desetine automobila, nekoliko dana pošto je ugašen veliki požar na severu Grčke.

I delovi Atine su poplavljeni.

Najavljeno je da će nepogode trajati do večeras.

U susednoj Turskoj najmanje sedmoro ljudi poginulo je u bujičnim poplavama koje su na severozapadu te zemlje izazvale obilne padaline.

U Bugarskoj bujične kiše, koje su u utorak zahvatile crnomorsku obalu, usmrtile su četiri osobe, objavile su u sredu vlasti, a nepogodama su pogođene hiljade turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.