Šteta od poplava u Prokuplju, poplavljene oranice kod Kline

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta od poplava u Prokuplju, poplavljene oranice kod Kline

Komisija za utvrđivanje štete od poplava Opštine Prokuplje danas je u pogođenom području utvrdila veliku štetu na pojedinim lokalnim putevima od vodene bujice.

"Veoma brzo krenućemo sa radovima na sanaciji oštećenih puteva, a formirali smo i komisiju za utvrđivanje štete od poplave na privrednim i stambenim objektima, kao i na poljoprivrednom zemljištu i usevima", izjavio je agenciji Beta predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

On je istakao da je vodostaj reka sada stabilan, ali da je Opštinski štab za vanredne situacije doneo odluku da vanredna situacija i dalje bude na snazi zbog eventualnih novih padavina.

"One verovatno neće dovesti do izlivanja Toplice ali je zemlja prezasićena vodom što može izazvati pojavu podzemnih voda", kazao je Simonović koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

Na Kosovu kod Kline poplavljeno 300 hektara livada i oranica

Kod Kline poplavljeno 300 hektara oranica i livada

Reka Bistrica je poplavila 300 hektara oranica i livada u opštini Klina, rekao je danas Nenad Stašić, predstavnik Srba koji su se vratili u Drenovac.

Stašić je za agenciju Beta rekao da su meštani očekivali da će ih neko od nadležnih obići, ali to nije učinio niko ni iz srpskih, ni iz albanskih vlasti.

"Svi znaju za poplave, jer voda je došla do puta kojim nadležni prolaze. Iako na teritoriji Kline funkcionišu dve opštnine - srpska i kosovska, niko nije dolazio da pomogne ili objasni šta bi moglo da se preduzme u vezi nadoknade štete, ili bilo koje druge pomoći", rekao je Stašić.

Poplave su u povratničkim selima Drenovac i Dugonjive, kao i u albanskim selima Dolovo, Grabanica, deo Zajmova i Kpuz.

Stašić je procenio da će šteta moći da se proceni tek kada se zemlja prosuši i kad i ako usevi izniknu.

U povratničkim selima Drenovac i Dugonjive je poplavljeno 200 hektara zemlje sa obe strane reke Bistrice, od čega su oko 50 hektara zasejane oranice ili njive na kojima kukuruz nije obran.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.