Šteta od poplava 1,5 milijardi evra

Izvor: Beta, 16.Jul.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta od poplava 1,5 milijardi evra

BRISEL, 16. jula 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u sredu je u u Briselu preneo da je, po proceni koju je Vlada Srbije sačinila u saradnji sa Evropskom unijom (EU) i Ujedinjenim nacijama (UN), šteta izazvana poplavama u Srbiji 1,5 milijardi evra.

Nikolić je u govoru na donatorskoj konferenciji za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH) posle majskih poplava rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << se Srbija s posledicama poplava boriti godinama, a da je sasvim izvesno da će tada nastala katastrofa izazvati privrednu recesiju.

Kako je objasnio, po procenama ove godine privredna aktivnost Srbije opašće za 0,4 odsto, dok je ranije bio predvidjen rast od 0,5 odsto.

U Srbiji su, naveo je Nikolić, poplavama posebno pogodjeni stanovanje, zdravstvo, obrazovanje, poljoprivreda, sistem odbrane od poplava, rudarstvo i energetika, proizvodnja i trgovina, vodosnabdevanje, odvodjenje otpadnih voda i smeštanje otpada, ugrožena je životna sredina, poremećeni su saobraćaj i druge komunikacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.