Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2022, 18:06

Srbija milosrdno donira 100.000$ državi Sao Tome i Prinsipe za popravku štete od poplava

Vlada Srbije odlučila je da donira 100.000 dolara pomoći državi Sao Tome i Prinsipe za sanaciju štete od poplava, izjavila je juče (6. jul) u Beogradu premijerka Ana Brnabić.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka s premijerom države Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom, Brnabić je rekla da je Vlada donela tu odluku kako bi pomogla afričkoj zemlji da se izbori sa posledicama poplava iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << decembra prošle godine.
Brnabić je kazala da dve zemlje sarađuju u oblasti turizma i obrazovanja i dodala da se u Srbiji školuje pet studenata iz države Sao Tome i Prinsipe.
Ona se zahvalila rukovodstvu afričke države što je bila jedna od prvih koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova, 2013. godine i dodala da je to „znak velikog prijateljstva“.
Žezus je izrazio nadu da će saradnja dve države biti poboljšana, pre svega u oblasti poljoprivrede, navodeći da je njegova zemlja zainteresovana za uvoz poljoprivrednih proizvoda i za izvoz kakaa, vanile i kafe u Srbiju.
Naveo je da Srbija i Sao Tome i Prinsipe treba da jačaju saradnju u oblasti turizma i ukazao da njegova ostrvska zemlja ima veliki turistički potencijal.
Brnabić je Žezusu priredila svečani doček ispred palate „Srbija“, a posle njihovog susreta u četiri oka održan je plenarni sastanak delegacija vlada dve zemlje. Žezus danas (7. jul) nastavlja posetu Srbiji sastankom sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
Izvor: Beta
Bojan je poklonio 54 kg novca deci koja boluju od bolesti zbog koje je izgubio suprugu

Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.