Smederevo zaštićeno od Dunava

Izvor: B92, 21.Maj.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo zaštićeno od Dunava

Smederevo -- U Smederevu je vodostaj Dunava dostigao kotu vanredne odbrane od poplava.

Međutim, prema rečima nadležnih iz gradskog štaba za vanredne situacije, vodostaj Dunava ne bi trebalo da pređe visinu smederevskih bedema.

Naselja Metalor i Orešac, nadomak Smedereva, hitno su evakuisana, jer se nalaze u nebranjenom području u koritu Dunava.

Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veruje da trenutna visina Dunava od 700 centimetara neće ugroziti gradske bedeme.

SYNC: gradonacelnica i komandant Štaba Smedereva Jasna Avramović

"Mi očekujemo udarni talas ne veći od 740, kota 740, mislim da je ovo sasvim dovoljno. 2006. godine je poplava bila i nije prešla utvrdu koju smo izgradili. Što se samog grada tiče, ja mislim da neće biti većih problema i da ćemo uspeti da se izborimo sa vrhom poplavnog talasa koji dolazi.

Iz naselja Metalor i Orešac, koja se nalaze u koritu Dunava, evakuisani su deca, trudnice i stariji, dok su radno sposobni muškarci još u selima. Ukoliko bude potrebe, i oni će biti evakuisani.

Sve službe u Smederevu su u pripravnosti, pijaća voda je dobra i proverava se 4 puta dnevno, a ima i struje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.