Sreda, 21.05.2014.

18:24

Smederevo zaštićeno od Dunava

U Smederevu je vodostaj Dunava dostigao kotu vanredne odbrane od poplava.

Izvor: B92

Default images

Međutim, prema rečima nadležnih iz gradskog štaba za vanredne situacije, vodostaj Dunava ne bi trebalo da pređe visinu smederevskih bedema.

Naselja Metalor i Orešac, nadomak Smedereva, hitno su evakuisana, jer se nalaze u nebranjenom području u koritu Dunava.

Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva veruje da trenutna visina Dunava od 700 centimetara neće ugroziti gradske bedeme.

"Mi očekujemo udarni talas ne veći od 740, kota 740, mislim da je ovo sasvim dovoljno. 2006. godine je poplava bila i nije prešla utvrdu koju smo izgradili. Što se samog grada tiče, ja mislim da neće biti većih problema i da ćemo uspeti da se izborimo sa vrhom poplavnog talasa koji dolazi", kaže.gradonacelnica i komandant Štaba Smedereva Jasna Avramović.

Iz naselja Metalor i Orešac, koja se nalaze u koritu Dunava, evakuisani su deca, trudnice i stariji, dok su radno sposobni muškarci još u selima. Ukoliko bude potrebe, i oni će biti evakuisani.

Sve službe u Smederevu su u pripravnosti, pijaća voda je dobra i proverava se 4 puta dnevno, a ima i struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

18 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

20 h

Podeli: