Serija tornada pogodila SAD, četiri osobe poginule

Izvor: RTS, 17.Dec.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija tornada pogodila SAD, četiri osobe poginule

Četiri osobe su poginule dok je više od deset povređeno, a mnogi su ostali bez domova u seriji tornada i oluja koji su pogodili jugoistok Sjedinjenih Američkih Država.
Broj žrtava nevremena porastao je, nakn što je jaka kiša pogodila Grinap Kaunti u Kentakiju.

U tom delu SAD proglašena je opasnost od poplava, a spasioci su pokušali da spasu dve osobe od kojih je jedna poginula. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako prenosi AP, nije jasno koliko je tornada protutnjalo regijom, ali je Nacionalna meteorološka služba je od juče ujutro na Tviteru objavila više od 240 upozorenja.
Centar za predviđanje oluja objavio je najmanje 30 izveštaja o šteti koju je oluja pričinila u oblasti od istočnog Teksasa do Alabame i na sever do Tenesija.
Pojedini gradovi otvorili su skloništa, jer se hladan front sudario sa toplijim iznad saveznih država koje izlaze na Meksički zaliv, pa su temperature naglo pale nakon što je oluja prošla.
Očekuje se da će se temperature spustiti ispod nule, što će otežati ponovno uspostavljanje snabdevanja strujom više od 15.000 domova i firmi.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

JAKI UDARI VETRA, KIŠA I POPLAVE: Hitna skuplja povređene, a ima i MRTVIH! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019

Četiri osobe poginule su danas, više od 10 ih je povređeno, a mnogi su ostali bez domova u seriji tornada i oluja koji su pogodili jugoistok Sjedinjenih Američkih Država...Broj žrtava nevremena porastao je jutros na četiri, nakn što je jaka kiša tokom noći pogodila Grinap Kaunti u Kentakiju....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.