Najmanje tri žrtve tornada na jugoistoku SAD

Izvor: VOA, 17.Dec.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje tri žrtve tornada na jugoistoku SAD

Najmanje tri osobe poginule su u tornadima koji su pogodili jugoistočni deo Sjedinjenih Država. U Alabami su stradale dve osobe, a u Luizijani jedna. Oluja je zahvatila i druge savezne države, a najveća šteta pričinjena je u delovima Luizijane, Misisipija, Alabame i Teksasa, saopštili su lokalni zvaničnici. U pogođena područja će u utorak biti poslati timovi za procenu štete, saopšteno je iz Nacionalne meteorološke službe. "Prema početnim izveštajima, prvi tornado je pogodio Luizijanu u ponedeljak oko 10:35 ujutro po lokalnom vremenu, a poginula je jedna osoba", navedeno je iz meteorološke službe. Kiša i vetar se očekuju i u utorak, dok se oluja kreće ka Džordžiji, Floridi i obali Severne i Južne Karoline. Gotovo 30 hiljada ljudi je bez električne energije u Misisipiju, Luizijani i Alabami.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tornada pogodila SAD, velika šteta na jugu zemlje

Izvor: VOA, 17.Dec.2019

Najmanje tri osobe poginule su u tornadima koji su pogodili jugoistočni deo Sjedinjenih Država. U Alabami su stradale dve osobe, a u Luizijani jedna.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.