Sati u redu za dve konzerve i hleb

Izvor: B92, 04.Jun.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sati u redu za dve konzerve i hleb

Obrenovac -- Građani Obrenovca koji su uspeli da se posle poplava vrate u svoj grad se, pored svih ostalih problema, muče i da dobiju bar malo humanitarne pomoći.

Sledovanja se dele na jednom jedinom punktu Crvenog krsta u Obrenovcu, a Obrenovčani nisu zadovoljni ni zbog višesatnih čekanja, ali ni zbog onoga što dobiju.

Kako kažu, svaki dan se u gradu vidi ista slika, građani u dugačkom redu stoje satima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a pomoć koju dobijaju nije ni izbliza dovoljna za kako-tako normalan život. Dobiju po dve konzerve, hleb i još ponešto.

Iz opštine su već apelovali na Crveni krst da se uspostave dodatni punktovi i pošalje neophodna pomoć.

Predsednik Opštine Miroslav Čučković kaže i da je komunikacija sa centralom CK u Beogradu slaba i da je nedopustivo da nema mleka za decu i da postoje permanentni problemi sa hranom.

"Ako Crveni krst nema hrane, neka nam javi do 16h pa da trebujemo. Ovde je problem što je sve uništeno, ljudi imaju novca, ali nema prodavnica, nema lokala. Potrebna je bolja komunikacija, da se ovako nešto više nikad ne desi", kaže Čučković.

Na ulicama Obrenovca je drugačija slika. Na čišćenju od jutros radi vojska, a stigli su i kamioni za čišćenje fekalne kanalizaciea. Čisti se i u kasarni gde treba da se smesti oko 350 evakuisanih Obrenovčana.

"Dinamika je izuzetno velika, angažovan je veliki broj mašina i period koji je potreban da se sve prilagodi je tri do četiri dana", kaže Nikola Misailović, komandant kasarne "Bora Marković".

U Obrenovcu je formirana i prva laka poljska bolnica koja već prima i zbrinjava one kojima je medicinska pomoć potrebna.

Opširnije u video prilogu reportera B92 iz Obrenovca:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.