Ruska pomoć za humanitarni centar

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska pomoć za humanitarni centar

NIŠ – Vlada Ruske Federacije uputila je danas Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu humanitarnu pomoć tešku 25 tona. U kontigentu koji je dopremljen na niški aerdrom „Konstantin Veliki“ nalaze se šatori, ćebad, čamci, brane i pumpe za odbranu od poplava i električni generatori, a svi ovi proizvodi biće  korišćeni kao pomoć stanovništvu Srbije i okolnih zemalja u slučaju vanrednih situaciija

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vanredne situacije Srbije Predrag Marić  je na dočeku aviona istakao da  je naša zemlja prezadovoljna zbog pomoći koju joj šalje Rusija i zbog otvaranja zajedničkog humanitarnog centra.

Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu svakim danom poprima formu koju želimo da ima. Puno je posla urađeno i sada je savim izvesno da će u 2014. godini raditi punim kapacitetom. Centar će reagovati u svim vanrednim situacijama kao što su požari i poplave“, rekao je Marić

On je istakao da će centar reagovati na teritoriji regiona i da će biti faktor stabilnosti u celom regionu Jugoistočne Evrope. 

Zamenik Odeljenja za međunarodno delovanje Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije Aleksandar Sergejevič Tomašov rekao je da će se i Srbija i Rusija potruditi da humanitarni centar u 2014. godini krene sa radom u punom obimu.

                                                              

                                                                    (Kraj)Mia
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.