Stigla pomoć u Srpsko-ruski centar

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla pomoć u Srpsko-ruski centar

Niš -- Humanitarna pomoć namenjena Srpsko-ruskom centru za vanredne situacije stigla je danas u Niš.

Pomoć je uputila Vlada Ruske Federacije avionom Iljušin IL 76, u kontingentu ukupne težine oko 25 tona.

Avion je dočekao pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije, Predrag Marić.

"Prezadovoljni smo zbog ove pomoći i zbog činjenice da Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu svakim danom poprima formu koju želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ima. Puno je posla urađeno i sada je savim izvesno da će u 2014. godini raditi punim kapacitetom", izjavio je Marić i naglasio da će centar reagovati u samim situacijama koje u Srbiji budu prepoznate kao vanredne-požari, poplave, deminiranje.

Marić je podsetio da će centar reagovati na teritoriji regiona i da će na taj način" centar biti faktor stabilnosti u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Iz Rusije u pratnji humanitarnog kontingenta stigao je Aleksandar Sergejevič Tomašov, zamenik Odeljenja za međunarodno delovanje Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije.

On je rekao da činjenica da Centar radi znači da je posao dobro odrađen.

"Zajedno ćemo maksimalno da se potrudimo da u 2014. godini krenemo sa radom u punom obimu" rekao je Tomašov.

Humanitarni kontingent sadrži šatore, ćebad, čamce, brane i pumpe za odbranu od poplava, električne generatore, koji će biti korišćeni kao pomoć stanovništvu Srbije i okolnih zemalja u slučaju vanrednih situaciija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stigla pomoć iz Rusije za Srpsko ruski humanitarni centar (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Dec.2013

Vlada Ruske fedaracije uputila je Srpsko ruskom humanitarnom centru pomoć. Avion Iljušin sleteo je danas na niški aerodrom i doneo opremu za odbranu od poplava. Načelnik Sektora za vanredne situacije najavljuje da će u 2014. Srpsko ruski centar raditi punim kapacitetom. . 25 tona ruske pomoći...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.