Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka iz Galenike, Ul. Svetozara Papića 1, kaže da su 24.6. izvođaci „Elektrana" presekli vodovodne cevi, tako da stanari ponovo nisu imali toplu i hladnu vodu po nekoliko dana, a podrumi su im bili poplavljeni.

Jasmina pita ko to radi za „Elektrane" i zašto njihovi radnici ne paze pri korišćenju teških mašina? 

U odgovoru citiramo bitni deo saopštenja JKP „Beogradske elektrane", koji je 25. juna 2015. bio upućen direktno Studiju B:

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />Potrošači iz naselja Galenika toplotnu energiju za pripremu potrošne tople vode dobijaju iz kotlarnice „Nova lokacija", koja nije u ingerenciji „Beogradskih elektrana", već fabrike „Galenika a.d., Beograd", a „Beogradske elektrane" samo održavaju toplovodnu mrežu.

U utorak, 23. juna „Galenika" je prijavila „Beogradskim elektranama" da postoje gubici vode u toplovodnoj mreži u Ul. Svetozara Papića. Građevinska ekipa „Beogradskih elektrana" izašla je na teren i pokušavajući da pronađe mesto eventualnog kvara, bagerom počela da iskopava zemlju ispred broja 3, kako bi došli do toplovodne cevi, odnosno do mesta eventalnog kvara. Tom prilikom „kašika" bagera naišla je na veliki, stari panj, odnosno koren drveta koje je odavno posečeno, a koje se nalazilo na toplovodnoj i vodovodnoj cevi. Podižući panj, a da bi se došlo do cevi, koren drveta oštetio je vodovodnu cev. „Beogradske elektrane" su odmah pozvale kolege iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija", koje su u najbržem mogućem roku sanirale kvar na vodovodnoj cevi. Zbog sanacije ovog kvara, potrošači u Ul. Svetozara Papića nisu imali vodu nekoliko sati, dok snabdevanje potrošnom toplom vodom uopšte nije prekidano.

Navedeni prekjučerašnji kvar na vodovodnoj cevi nije uzrokovao izlivanje vode u podrum zgrade (kako navodi gledateljka Studija B), što su i proverile terenske ekipe „Beogradskih elektrana". Prema rečima drugih stanara, izlivanje vode u podrumske prostorije objekta desilo se pre dvadesetak dana prilikom kvara na magistralnoj vodovodnoj cevi, - kaže se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.