Raste nivo Save i Dunava, ali nema razloga za brigu

Izvor: RTS, 14.Mar.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste nivo Save i Dunava, ali nema razloga za brigu

Sava kod Šapca je od jutros na koti od 444 centimetra.Prema najavama Hidometorološkog zavoda, očekuje se da će se za vikend približiti granici od 500 centimetara na kojoj se uvode vanredne mere odbrane od poplava. Situacija na terenu se intenzivno parati.
Raste nivo Dunava i Save, koja je za 5 centimetra viša nego juče. I dalje su ma snazi redovne mere odbrane od poplava, a vodostaj je u blagom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << porastu, reka je od jutros na koti od 444 centimetra.

Za sedam dana, vodostaj Save kod Šapca, porastao je za više od dva metra, a prema najavama Hidometorološkog zavoda, očekuje se da će se za vikend približiti granici od 500 centimetara na kojoj se uvode vanredne mere odbrane od poplava.
Situacija na terenu se intenzivno parati, a umesto brodova, ovih dana, Savom plovi mnogo smeća, koje se zadržava u pribolja.
Sve službe su pripravnosti, i spremne da reaguju ukoliko bude potrebe. Čujmo šta još kažu nadležni.
"Svakodnevno se vrše obilasci. Redovna mera odbrane poplave je poglašena na čitavom sektoru S4, od juče od 12h, kad je dostignut kriterijum 440 centimetara, osim deonice Cerski obodni kanal, i deonice pored reke Drine. Mogu da kažem da je situacija stabilna, ono što vredi napomenuti da je zbog topljenja snega, kanalska mreža je puna vode, zatim se nivo podzemnih voda podiže, crpne stanice su u neprekidnom radu,' kaže Dragan Topalović, VP ''Sava''.
I vodotoci drugog na teritoriji grada su u porastu, ali su sve reke u svojim koritima.
Da podsetimo, na krtičnim tačkama, na deonici Čevrntija i Crna Bara - Ravnje, 2014. nasip je ojačan, tako da razloga za brigu nema!
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ponovo u prekidu put Kruševac – Niš preko Đunisa

Izvor: RTS, 15.Mar.2018, 09:44

Nivo Južne Morave u Mojsinju je od sinoć u porastu za 28 centimetara pa je na snazi ponovo vanredna odbrana od poplava. Domaćinstva nisu ugrožena. . Zbog povećanog vodostaja ove reke ponovo je neprohodan regionalni put...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.