Ponovo u prekidu put Kruševac – Niš preko Đunisa

Izvor: RTS, 15.Mar.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo u prekidu put Kruševac – Niš preko Đunisa

Nivo Južne Morave u Mojsinju je od sinoć u porastu za 28 centimetara pa je na snazi ponovo vanredna odbrana od poplava. Domaćinstva nisu ugrožena.
Zbog povećanog vodostaja ove reke ponovo je neprohodan regionalni put Kruševac - Niš kod Đunisa, ispod nadvožnjaka, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se saobraćaj preusmerava na Pojate io dalje auto-putem.
Zagađeni su bunari u Đunisu pa se meštani pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni. U porastu je i vodostaj Zapadne Morave kod Kruševca ali za sada nema bojazni da ova reka ugrozi meštane sela sa leve obale.
Iz akumulacionog jezera Ćelije, sa kog se grad Kruševac snabdeva vodom, ispušta se 13 kubnih metara vode u sekundi. Vodosnabdevanje je stabilno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.