Poslanička grupa prijateljstva Azerbejdžana razgovarala sa ambasadorom Hasanovim

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička grupa prijateljstva Azerbejdžana razgovarala sa ambasadorom Hasanovim

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Azerbejdžanom sastali su se, danas, u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Azerbejdžana u Beogradu, Nj.E. Eldarom Hasanovim.
Predsednica PGP-a sa Azerbejdžanom, Katarina Rakić, pozdravljajući ambasadora istakla je da ova Poslanička grupa broji 34 poslanika.

Rakić je izrazila zahvalnost ambasadoru što je njegova zemlja prva pružila pomoć Srbiji kada su je zadesile poplave. Tokom razgovora o unapređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << saradnje između dve zemlje, predsednica PGP-a je istakla da se Vlada Republike Srbije zalaže za izmene seta zakona koje će stvoriti povoljniju ekonomsku klimu i bolje uslove za investiranje u Srbiju.
Ambasador Azerbejdžana ocenio je da su odnosi između Srbije i Azerbejdžana prijateljski.
On je istakao da je Azerbejdžan zainteresovan za dalje unapređivanje saradnje sa Srbijom u svim oblastima, a posebno u oblasti poljoprivrede, obrazovanja, sporta, kao i da su azerbejdžanski privrednici zaintereovani da učestvuju u privatizacijama u Srbiji.

On je predložio i dve zajedničke humanitarne akcije koje bi podrazumevale humanitarnu pomoć za izbeglice u Srbiji i za ugrožene tokom poplava. Predsednica PGP-a, kao i članovi pozdravili su i prihvatili predlog ambasadora.
U razgovoru su učestvovali i članovi PGP-a sa Azerbejdžanom Enis Imamović, Žarko Mićin, Biljana Pantić Pilja, Jelena Mijatović, prof. dr Ljubiša Stojmirović, Velinka Tošić, Nada Lazić, Aleksandar Radojević, Marija Stevanović, dr Blagoje Bradić, Milanka Karić i Dragomir Karić.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.