Poplave u Grčkoj: Evakuacija stanovništva na zapadu zemlje

Izvor: B92, 14.Jul.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave u Grčkoj: Evakuacija stanovništva na zapadu zemlje

Grčke vlasti evakuisale su desetine građana iz poplavljenih kuća na zapadu zemlje, nekoliko dana nakon što je u snažnoj oluji na Halkidikiju poginulo 7 osoba.

Poplave nakon kiše koja je padala noćas i jutros, oštetile su puteve nedaleko od gradova Nafpaktosa i Patre, zbog čega je glavna saobraćajnica bila zatvorena nekoliko sati.

Zasad nema izveštaja o povređenima ili nestalima, prenosi Rojters.

"Mnogi objekti kod Nafpaktosa su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poplavljeni, ima oštećenih kuća, prodavnica, automobila", rekao je zvaničnik vatrogasne službe za britansku agenciju.

Sedmoro ljudi, među kojima šest turista, poginulo je, a više od 100 je povređeno u noći između srede i četvrtka kada se snažna oluja obrušila na severni deo Grčke.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poplave na zapadu Grčke, evakuisane desetine građana

Izvor: RTS, 14.Jul.2019

. Grčke vlasti evakuisale su desetine građana iz poplavljenih kuća na zapadu zemlje, nekoliko dana nakon što je u snažnoj oluji na Halkidikiju stradalo sedam osoba.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.