Poplave na jugu Srbija: 22 osobe evakuisane, nema mrtvih

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Jan.2015, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave na jugu Srbija: 22 osobe evakuisane, nema mrtvih

JP "Putevi Srbije" saopštilo je da je putni pravac od Niša ka makedonskoj granici neprohodan, Južna Morava preplavila deo tog putnog poravca. Kiša stala situacija se normalizuje. Vranje: Nema žrtava poplava

Situacija se u mestima pogođenim poplavama na jugu Srbije od jutros stabilizuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << a voda se povlači u korita, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić i istakao da u tim područjima nema ugroženih ni povređenih.

On je naglasio da nema povređenih niti ugroženih, a da su 22 osobe u u Vladičinom Hanu noćas bile evakuisane preventivno.

"U Vladičinom Hanu su 22 osobe noćas preventivno evakuisane, ali nema ugroženih ni povređenih. Sve službe su na terenu i nikome noćas nije bila potrebna pomoć ni u mehanizaciji ni u ljudstvu", naveo je Marić.

Marić nije mogao da precizira da li je put od Niša ka makedonskoj granici sada prohodan, ali je rekao da ekipe rade sve da se i taj problem što pre sanira.

Na teritoriji Pčinjskog okruga od juče palo je oko 25 litara kiše po kvadratnom metru, a u toku prethodnih dana usled topljenja snega zemlja je bila natopljena te nije mogla biti prihvaćena atmosferska voda, saopštio je ranije MUP.

U Vladičinom Hanu proglašena je vanredna situacija, dok je u Vranju vanredna situacija proglašena u jednom delu grada.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.