Ponovo raste nivo reka

Izvor: Politika, 06.Jun.2010, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo raste nivo reka

BEOGRAD – U Srbiji je zabeležen porast nivoa reka Dunav, Sava i Tamiš, zbog čega su u mnogim gradovima na snazi redovne, a u Šapcu vanredne mere odbrane od poplava, saopšteno je danas iz MUP-a.

U Beogradu je na snazi redovna odbrana od poplava, jer je zabeleženo povećanje nivoa Dunava i Save.

Nivo Save trenutno iznosi 554 centimetra, a Dunava kod Zemuna 601 centimetar, sa najnižom tačkom na prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ispod Nebojšine kule, na Ušću, gde je preventivno zatvoren pružni prolaz za putnička vozila. Nivo vodostaja Dunava kod Pančeva je u blagom porastu i od jutros iznosi 586 centimetar. Blagi porast nivoa vodostaja zabeležen je i na reci Tamiš kod Pančeva, gde je juče uvedena redovna odbrana od poplava.

Nivo Save kod Šapca je u stagnaciji i iznosi 486 centimetara. Na snazi je i dalje vanredna odbrana od poplava.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a konstantno obilaze teren, a u selima Majur i Mrđenovci završene su intervencije crpljenja vode. U selu Provo se nadgleda stanje odbrambenog nasipa.

U opštini Negotin, u selu Radujevac, stanje je nepromenjeno i nivo Dunava je i dalje 600 centimetara. Trenutni dotok reke Dunav kod hidrocentrale Đerdap 2 je 11.500 metara kubnih u sekundi, a isticanje je 11.000 metara kubnih.

U opštini Sombor, u mestu Kljajićevo, vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora završile su intervencije na ispumpavanju vode oko stambenih i ekonomskih objekata, navodi se u saopštenju.

Tanjug

[objavljeno: 06/06/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.