Počinje „Proleće u Beogradu”

Izvor: Politika, 06.Jun.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje „Proleće u Beogradu”

U Domu sindikata sutra će biti otvoren novoustanovljeni muzički festival nastao iz potrebe da se pop pesmi vrati mesto koje zaslužuje

Novoustanovljeni muzički festival „Proleće u Beogradu”, koji je odložen zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju počinje sutra i traje do ponedeljka.

U Velikoj dvorani Doma sindikata, festival nastao iz potrebe da se zabavnoj pesmi otvori jedan novi prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i popuni praznina u popularnoj muzici koja je nastala pre dve decenije gašenjem festivala „Beogradsko proleće”, večeras će otvoriti deca koja će nastupiti u takmičarskom programu. Biće izvedeno 15 novih dečjih pesama koje su po oceni stručnog žirija bile najbolje od 50 radova koji su pristigli na javni konkurs.

Drugo veče festivala rezervisano je za koncert zabavne i pop muzike i tom prilikom će biti izvedeno 16 novih kompozicija. I ovaj program je takmičarskog karaktera.

Treće, završno, veče obeležiće neprolazni hitovi, evergrin muzika domaćih autora koja je nastala između 1960. i 1980. godine, a nastupiće legende popularne muzike: Lola Novaković, Beti Đorđević, Radmila Karaklajić, Nada Pavlović, Maja Odžaklijevska, Lena Kovačević, Ekstra Nena, Jasna Gosipić, Zoran Leković, „Lutajuća srca”, Leo Martin, Lado Leskovar, Žarko Dančuo, Zafir i Vasil Hadžimanov, Miki Jevremović, Zoran Georgijev, Dejan Peković, Dejan Cukić, Dragan Mijalkovski, Kemal Monteno...

Festival je pokrenuo Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, u saradnji sa Udruženjem kompozitora Srbije i Turističkom organizacijom Beograda.

S. Č.

objavljeno: 06.06.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.