Počela gradnja kuća u Krupnju

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela gradnja kuća u Krupnju

U Krupnju je od sredstava prikupljenih donacijama počela gradnja kuća za porodice koje su tokom majskih poplava ostale bez domova.

Gradnja 18 kuća na lokaciji Vašarište u centru Krupnja počela je ove sedmice pripremnim građevinskim radovima i postavljanjem temelja za zidanje objekata.

Zavisno od broja članova domaćinstava, biće urađeno sedam tipskih kuća po 100 kvadrata, pet od 80 i šest kuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od po 60 kvadrata, rekao je danas lokalnim medijima zamenik predsednika opštine Krupanj Predrag Marjanović.

Preko Programa UN za razvoj (UNDP), 17 kuća finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati a jednu italijanska fondacija. Izvođač je Građevinsko preduzeće "Banković" iz Surdulice a rok za završetak radova je 60 dana.

"Svi placevi su površine po tri ara i infrastrukturno opremljeni. Porodice će pri useljenju dobiti ključ u ruke, građevinsku i upotrebnu dozvolu, kao i šporet na drva, frižider i veš mašinu", naveo je Marjanović.

Očekuje se da naredne sedmice počne i najavljena gradnja još 10 kuća za meštane koji su bez domova ostali po selima krupanjske opštine.

Poplave i klizišta u opštini Krupanj srušili su 38 a oštetili 168 kuća. Prema procenama lokalnog kriznog štaba, šteta iznosi 1,5 milijardi dinara, što je gotovo tri puta više od godišnjeg budžeta te nerazvijene opštine na severozapadu Srbije. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRUPANJ: Počela gradnja 18 kuća poplavljenima

Izvor: Kurir, 11.Okt.2014

KRUPANJ - U Krupnju je od sredstava prikupljenih donacijama počela gradnja kuća za porodice koje su tokom majskih poplava ostale bez domova...Gradnja 18 kuća na lokaciji Vašarište u centru Krupnja počela je ove sedmice pripremnim građevinskim radovima i postavljanjem temelja za zidanje objekata....

Nastavak na Kurir...

Nove kuće u Krupnju

Izvor: Press, 11.Okt.2014

U Krupnju je od sredstava prikupljenih donacijama počela gradnja kuća za porodice koje su tokom majskih poplava ostale bez domova. . Gradnja 18 kuća na lokaciji Vašarište u centru Krupnja počela je ove sedmice pripremnim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.