PROTIVNICI PRAJDA Poplave i suše su božija kazna zbog Parade ponosa

Izvor: Blic, 20.Sep.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTIVNICI PRAJDA "Poplave i suše su božija kazna zbog Parade ponosa"

Ispred crkve Svetog Marka u Beogradu, okupilo se oko 70 ljudi, među kojima su i sveštena lica, koji protestuju zbog održavanja prade ponosa. U trenutku kada su se učesnici Prajda približili mestu gde je ova grupa stajala, popovi su počeli da kade centar grada.

- Prošle godine smo imali poplave. Pre toga nas je sneg zavejao. Sada imamo suše. To nam je kazna od Gospoda jer smo pustili sodomiste da nam paradiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekla je igumanija Evrosimija Nikolić iz manastira Novi Sjenik.

Kako kažu učesnici skupa, okupili su se u znak protesta protiv menjanja tradicionalnih vrednosti.

- Hoće manjina da nas kinji, da nam decu uzimaju, da nas uče šta treba da radimo. Smrdi i sam vazduh, moramo da ga okadimo i da osveštamo ulice od ovoga nakota koji je usmrdeo ovaj naš divni grad - govorili su popovi dok je Prajd prolazio pored njih.

Sveštenici su istakli plakate sa likom Isusa Hrista a prolaznicima dele letke potpisane sa „Srpska istinska pravoslavna crkva“.

„Građani i građanke sodome, vi i vaša sodomska revolucija u Srbiji niste dobrodošli“ piše na letcima koje dele.

- Ovo je spontan skup. Nećemo vršiti nikakvo nasilje, i nemamo ništa protiv njih, ali smo protiv parade koju održavaju - rekao je monah Antonije reporteru "Blica".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SVETOM VODICOM PROTIV PRAJDA "Poplave i suše su božija kazna zbog Parade ponosa"

Izvor: Blic, 20.Sep.2015

Grupa od oko 70 ljudi, predvođena sveštenim licima kreće se trasom kojom je prošao Prajd. Sveštenici kade ulice i prosipaju svetu vodicu...Grupa koja se kreće trasom Prajda okupila se nešto ranije ispred crkve Svetog Marka u Beogradu, kako bi protestovali zbog održavanja parade ponosa. U trenutku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.