SVETOM VODICOM PROTIV PRAJDA Poplave i suše su božija kazna zbog Parade ponosa

Izvor: Blic, 20.Sep.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETOM VODICOM PROTIV PRAJDA "Poplave i suše su božija kazna zbog Parade ponosa"

Grupa od oko 70 ljudi, predvođena sveštenim licima kreće se trasom kojom je prošao Prajd. Sveštenici kade ulice i prosipaju svetu vodicu.

Grupa koja se kreće trasom Prajda okupila se nešto ranije ispred crkve Svetog Marka u Beogradu, kako bi protestovali zbog održavanja parade ponosa. U trenutku kada su se učesnici Prajda približili mestu gde je ova grupa stajala, sveštena lica su počela da kade centar grada.

- Prošle godine smo imali poplave. Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga nas je sneg zavejao. Sada imamo suše. To nam je kazna od Gospoda jer smo pustili sodomiste da nam paradiraju - rekla je igumanija Evrosimija Nikolić iz manastira Novi Sjenik.

Kako kažu učesnici skupa, okupili su se u znak protesta protiv menjanja tradicionalnih vrednosti.

- Hoće manjina da nas kinji, da nam decu uzimaju, da nas uče šta treba da radimo. Smrdi i sam vazduh, moramo da ga okadimo i da osveštamo ulice od ovoga nakota koji je usmrdeo ovaj naš divni grad - govorili su popovi dok je Prajd prolazio pored njih.

Sveštenici su istakli plakate sa likom Isusa Hrista a prolaznicima dele letke potpisane sa „Srpska istinska pravoslavna crkva“.

„Građani i građanke sodome, vi i vaša sodomska revolucija u Srbiji niste dobrodošli“ piše na lecima koje dele.

- Ovo je spontan skup. Nećemo vršiti nikakvo nasilje, i nemamo ništa protiv njih, ali smo protiv parade koju održavaju - rekao je monah Antonije reporteru "Blica".
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetom vodicom protiv Prajda: "Poplave i suše su božija kazna zbog Parade ponosa"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2015

Grupa od oko 70 ljudi, predvođena sveštenim licima kreće se trasom kojom je prošao Prajd. Sveštenici kade ulice i prosipaju svetu vodicu...Grupa koja se kreće trasom Prajda okupila se nešto ranije ispred crkve Svetog Marka u Beogradu, kako bi protestovali zbog održavanja parade ponosa. U trenutku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sveštenici okadili ulice Beograda kuda je prošla gej parada

Izvor: Cafe.ba, 20.Sep.2015

- Grupa od oko 70 ljudi, predvođena sveštenim licima, okadila je i posula svetom vodicom ulice u centru Beograda, kuda su prošli učesnici gej i trans parade...Sveštenici, u pratnji vjernika sa ikonamai krstovima, nosili su kadionice i prosipali svetu vodicu - javio je "Blic"...Prethodno je ova grupa...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.