Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROGNOZA Evo kakva nas zima očekuje

Predstojeća zima u zapadnoj i centralnoj Evropi donosi brojne snežne oluje i opasnosti od poplava, dok istočnu Evropu čeka blaga, čak natprosečno topla zima, objavila je američka meteorološka služba "Akuveder".

Ova poznata privatna meteorološka služba navodi da će na Balkanu biti dugi periodi bez padavina s dužim toplim i natprosečno toplim vremenskim periodima.

Na balkanskom poluostrvu se ne očekuje ni ponavljanje velikih poplava, a snega će manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od proseka biti na Dinaridima, balkanskim planinama i Karpatima.

Ne očekuju se duži periodi hladnoće i temperature ispod proseka, tek krajem zime mogući su povremeni periodi temperature vazduha koja je uobičajena za zimu, prenose mediji.

"Akuveder" prognozira obilne padavine na severu Španije, a oluje sa obilnom kišom u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Belgiji. U ovim zemljama moguće su poplave, ali i olujni vjetrovi koji bi mogli izazvati veću materijalnu štetu.

U Francuskoj se najviše oluja očekuje tokom februara i marta, a najveća opasnost od velikih poplava u Nemačkoj je na području Frankfurta i Štutgarta.

Pročitajte još:

Blago zimsko vreme prevladavaće na području od severa Španije preko juga Francuske i Italije, ali zbog obilnih kiša koje se očekuju u drugoj polovini zime postoji opasnost od velikih poplava.

Veliku hladnoću "Akuveder" prognozira za područje od Slovačke i Ukrajine pa do baltičkih zemalja.

Prema sezonskoj prognozi poznate američke meteorološke stanice, ovim područjima u drugom delu zime prete obilne snežne padavine, ali se ne očekuje stvaranje dugotrajnog snežnog pokrivača.

Brojne oluje prognoziraju se Velikoj Britaniji, posebno u drugoj polovini novembra, kada se očekuju veoma obilne kiše i olujni vetrovi.

U decembru, januaru i februaru očekuju se olujni vetrovi i po nekoliko puta tokom sedmice, a posebno će biti ugroženo područje Irske.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Accuweather objavio kakva će biti zima na Balkanu

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2016

Poznata američka privatna meteorološka služba AccuWeather objavila je sezonsku prognozu za Europu za nadolazeću zimu.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.