Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2016, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva nas zima očekuje?

Zapadnu i centralnu Evropu čekaju brojne snježne oluje i opasnost od poplava, dok istočnu Evropu čeka blaga zima, čak i iznadprosječno topla. Na Balkanu će biti suho.

Meteorološka služba AccuWeather objavila je sezonsku prognozu za Evropu za nadolazeću zimu.

Prema toj prognozi  zapadnu i centralnu Evropu čekaju brojne snježne oluje i opasnost od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poplava, dok istočnu Evropu čeka blaga zima, čak i iznadprosječno topla.

Dugi periodi suhog vremena očekuju se i na Balkanu. Nakon poplava koje su dijelove Balkana pogodile u avgustu, stiže sušna zima s dužim toplim i iznadprosječno toplim vremenskim periodima. Olujni sistemi koji će uticati na ovu regiju će biti slabiji i ne očekuje se ponavljanje velikih poplava.

Snijega će na Dinaridima, balkanskim planinama i Karpatima biti ispod prosjeka.

Ne očekuju se duži periodi hladnoće i ispodprosječnih temperatura. Tek krajem zime mogući su povremeni periodi nešto nižih temperatura.

(pogled.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.