POPLAVE NANELE OGROMNU ŠTETU NA KOSMETU: Šta se dešava sa ugroženim Srbima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2021, 10:54

POPLAVE NANELE OGROMNU ŠTETU NA KOSMETU: Šta se dešava sa ugroženim Srbima (VIDEO)

Lokalne vlasti saopštile su da je naneta velika šteta na infrastrukturi, javnoj i privatnoj imovini

Poplave su napravile ogromne probleme na jugu Srbije. Na Kosovu i Metohiji su poplave srušile još jedan most, a u nekoliko opština evakuisano je stanovništvo zbog opasnosti od vode

.

Ranije je objavljeno da je poplavljena i opština kamenica kao i da je voda odnela i dva mosta - jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ataru sela Ajnovce i drugi u selu Močare.

Teška situacija je i u selu Koretin, a obilne kiše i poplave napravile su probleme i u drugim delovima KiM, i skoro svi putevi su u blokadi.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju formirala je specijalni tim za pomoć ugroženim srpskim domaćinstvima na Kosovu i Meothiji , koja su pogođena poplavama. Naime, kako je izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poplave su posebno ugrozile srpska domaćinstva na centralnom Kosmetu i kosovskom pomoravlju.

- Došlo je do izlivanja reka Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice ali i druih potoka i rečica u ovom delu Kosova i Metohije što je dovelo do plavljenja desetine srpskih domaćinstava u Gračanici, Babinom Mostu, Plemetini, Donjoj Gušterici, Korminjanu i  više sela istakao je Petković.

Prema njegovim rečima, novoformirani Specijalni tim kancelarije neprestano je u komunikaciji sa opštinskim timovima za elementarne nepogode na prostoru Kosmeta.

Takođe, članovi ovog tima sa ekipama Crvenog krsta i centrima za socijalni rad utvrđuju štetu kako bi se što hitnije sanirala i na taj način se pomoglo domaćinstvima da se vrate normalnoj svakodnevnici.

Poručivši da je država Srbija uz svoj narod na Kosmetu i da će šteta od poplava biti sanirana i nadoknađena , on je istakao da je trenutno najbitnije iscrpiti vodu iz kuća i pomoćnih objekata kako bi se potom sve ostalo vratilo u prvobitno stanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.