Osim struje u Medveđi problem i neprohodni putevi, predsednik Opštine kaže neophodna pomoć Vlade

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2021, 17:31

Osim struje u Medveđi problem i neprohodni putevi, predsednik Opštine kaže neophodna pomoć Vlade

Većina sela u opštini Medveđa je i dalje bez struje, a ledena kiša je, kažu čitaoci, napravila naslage leda na granama drveća, pa srušena stabla predstavljaju dodatni problem zbog neprohodnosti puteva. Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić kaže da su ekipe iz cele Srbije na terenu, ali da je mreža svuda pokidana i da je nemoguće sve odjednom normalizovati. Poplavljena sela u Medveđi jutros je obišao i predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković, a kako kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Arsić, dogovoreno je, da se oko pomoći obrate Vladi Srbije i nadležnim Ministarstvima.

Situacija je katastrofalna, kaže čitalac Južnih vesti. On, kako kaže, pet dana nije mogao da stupi u kontakt sa roditeljima koji žive u selu Bogunovac, a juče im je odneo lekove i namirnice.

Ono što sam zatekao tamo je prava ekološka katastrofa, ledena kiša je napravila ogromne naslage leda na granama drveća da one više ne mogu izdržati težinu pa pucaju i lome se. Sa svih strana u šumi odjekuje jaka lomljava stabala i grana koji neprestano padaju. Put je do juče bio potpuno blokiran pa su se meštani organizovali i posekli stabla i grane na putu ali stabla i dalje padaju i rizično je proći.U selu ima starih i bolesnih ljudi, danima su bez struje i bilo kakvog kontakta sa svetom, niko od nadležnih organa ih do sad nije ni posetio - kaže čitalac.

Predsednik Opštine kaže da će tražiti pomoć od Vlade Srbije; foto: Čitalac I predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić kaže da je mnogo stabala na putevima i da su svuda pokidane mreže.

Struja je veliki problem. Ekipe iz cele Srbije su na terenu, svuda su pokidane mreže. Nemoguće je sve odjednom. Po granama i žicama su naslage leda, led je svuda okolo, polomljeni su i betonski stubovi. Ja sam stalno na terenu, radimo sve što se može - kaže Arsić.

Najveća šteta u predelu Sijarinske i Ravne banje; foto: Opština Medveđa Kako kaže, jutros je imao sastanak sa predsednikom Koordinacionog tela Zoranom Stankovićem, a zatim su obišli poplavljena područja i mostove u Sijarinskoj i Ravnoj banji.

Dogovorili smo se da se obratimo Vladi Republike Srbije i nadležnim Ministarstvima kako bi nam pomogli u saniranju štete na terenu i što pre poslali ekipe EPS-a kao ispomoć. Procenu štete ne možemo još da napravimo, napravićemo specifikaciju gde su oštećenja pa da pošaljemo sutra ujutru - kaže Arsić.

Prema njegovim rečima najveća šteta je u predelu Sijarinske i Ravne banje, a kada je reč o struji - svuda.

Podsetimo, reke na jugu Srbije polako se povlače u svoja korita, ali je i dalje na snazi vanredna odbrana u poplava i vanredna situacija u tri grada i 13 opština. Žitelji Vlasotinca su i dalje bez vode, dok osim meštana većine sela u opštini Medveđa, struje nema i u Kuršumliji.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.