Opozicija predlaže pomoć Palilulcima koji su pretrpeli štetu zbog poplava

Izvor: RadioCity.rs, 27.Nov.2020, 18:55

Opozicija predlaže pomoć Palilulcima koji su pretrpeli štetu zbog poplava

Zahtev koji su uputili, očekuju da će se naći na dnevnom redu i da će o njemu razmatrati 30.novembra na sednici gradskoog parlamenta.
Prema našim saznanjima do sada je na adresu ove opštine došlo preko 500 zahteva sugrađana sa te teritorije da im se nadoknadi bar deo štete koju su pretrpeli zbog ove elementarne nepogode. Šteta takvih razmera nije se desila poslednjih pedeset godina. Posebno je bila teška situacija u delu grada oko pruge i čairskog parka, ali i u ostalim opštinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << primer je i opština Pantelej.
Oni dodaju da traže da se sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, koja će se rebalansom budžeta transferisati niškim opštinama, namenski usmere, pre svega, opštini Palilula za saniranje ovih poplava.
Ukazali su na problem izlivanja kanalizacije u parku Čair, što ocenjuju kao posledicu nestručno izvedenih radova.
Smatramo da su poplave ovolikih razmera, pre svega, kod čairskog parka i palilulske rampe, kao i do poteza osnovne škole „Učitelj Tasa“, posledica nestručnog, lošeg projektovanja i nekvalitetno izvedenih radova na izgradnji čairskog i južnog kolektora, zaključuju iz odborničke grupe Niš, moj grad.
Takođe, odbornici su ovom priikom iskazali zabrinutost zbog zagađenja vazduha i najavili da će tražiti izveštaj o radu i rezultatima Radne grupe koja je formirana 28.01.2020. godine povodom sve veće zagađenosti vazduha u Nišu
Zdravlje stanovnika Niša je ugroženo, posebno hroničnih i srčanih bolesnika. Taj problem su građani Niša imali i prošle, a i prethodnih godina, ali je sada još izraženiji zbog loše epidemiološke situacije u gradu, zaključuju iz ove odborničke grupe. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.