Opozicija traži da se preusmeri novac i pomogne Palilulcima koji su bili poplavljeni

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2020, 13:18

Opozicija traži da se preusmeri novac i pomogne Palilulcima koji su bili poplavljeni

Kako bi se pomoglo građanima koji u pretpeli štetu zbog poplava, opozicioni odbornici grupe “Niš, moj grad” predlažu da se 20 miliona dinara, koji će se rebalansom budžeta prebaciti niškim opštinama, usmere pre svega Opštini Palilula. Odbornici traže i izveštaj o rezultatima radne grupe koja je formirana kako bi se rešio problem zagađenog vazduha. Od predsednika niške Skupštine očekuju da ove zahteve uvrsti u dnevni red i da o njima diskutuje na sednici gradskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 30. novembra.

Iz odborničke grupe "Niš moj grad" navode da imaju saznanja da su se nadležnima javili građani Palilule sa preko 500 zahteva za nadoknadu štete od poplave, te predlažu da se razmotri pomoć oštećenima.

Tražimo da se izdvojena sredstva, u iznosu od 20 miliona dinara, koja će se rebalansom budžeta transferisati niškim opštinama, namenski usmere, pre svega, opštini Palilula za saniranje ovih poplava. Činjenica je da se dugo posle ovih poplava, zbog izlivanja vode iz kanalizacije, u čairskom parku osećao neprijatan miris danima, a poplave su usledile i posle saniranja kanalizacione mreže kod podvožnjaka u Zetskoj ulici, prema rečima čelnika Grada i JKP „Naisus“ - navode iz grupe “Niš, moj grad”.

Ukazuju da se šteta takvih razmera nije se desila poslednjih pedeset godina, a da je posebno teška situacija bila u delu grada oko pruge i čairskog parka, ali i u ostalim opštinama.

Smatramo da su poplave ovolikih razmera, pre svega, kod čairskog parka i palilulske rampe, kao i do poteza osnovne škole „Učitelj Tasa“, posledica nestručnog, lošeg projektovanja i nekvalitetno izvedenih radova na izgradnji čairskog i južnog kolektora - dodaju.

Čelnike Grada podsećaju da i dalje nema trajnih rezultata, iako su ih obećali i od njih traže odgovornost za “suludo utrošena sredstva”.

Osim što žele da se o ovome diskutuje na sednici Skupštine, žele da tema bude i radna grupa koju je Grad Niš formirao početkom 2020. godine kako bi se rešio problem aerozagađenja, te traže da vide izveštaj o njenom radu i rezultatima.

Zdravlje stanovnika Niša je ugroženo, posebno hroničnih i srčanih bolesnika. Taj problem su građani Niša imali i prošle, a i prethodnih godina, ali je sada još izraženiji zbog loše epidemiološke situacije u gradu - ističu.

Traže i nove informacije o radu Štaba za vanredne situacije, te predlažu da lokalna saomuprava učini sve kako bi ljudima olakšala život u narednom periodu.

Da ove tri teme budu tačke kojima će se dopuniti dnevni red sednice Skupštine Grada Niša zahtev su uputila 4 odbornika ove opozicione grupe, a odluku o tome saznaće verovatno pred sam početak zasedanja koje je zakazano za ponedeljak, 30. novembar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Opozicija predlaže pomoć Palilulcima koji su pretrpeli štetu zbog poplava

Izvor: RadioCity.rs, 27.Nov.2020

Zahtev koji su uputili, očekuju da će se naći na dnevnom redu i da će o njemu razmatrati 30.novembra na sednici gradskoog parlamenta.. Prema našim saznanjima do sada je na adresu ove opštine došlo preko 500 zahteva sugrađana sa te teritorije da im se nadoknadi bar deo štete koju su pretrpeli...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.