Od septembra i prvaci uče o osnovama bezbednosti

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od septembra i prvaci uče o osnovama bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece".
Taj program je na inicijativu Stefanovića pokrenut prošle godine za učenike četvrtog i šestog razreda u celoj Srbiji, a od ove godine o bezbednosti će učiti i prvaci.

"Prošle godine su učenici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtog i šestog razreda uz pomoć 2.400 policajaca saznali kako da se ponašaju u poplavama, požarima, zemljotresima, kako da se odupru nasilju, kažu ne drogi i alkoholu, ali i da budu bezbedniji na internetu", rekao je Stefanović u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Beogradu gde je potpisan protokol, navodeći da je prošle godine bilo održano 50.000 predavanja.
Mališani koji će od ponedeljka krenuti u školu mogli su da se upoznaju sa opremom policajaca, ali i sa temama koje ih čekaju u okviru programa "Osnovi bezbednosti dece".
Stefanović je zahvalio Šarčeviću i njegovim kolegama što su prepoznale značaj ovog programa, a prvacima poručio da i roditelje obaveste o tome šta su naučili i da im ne dozvole da voze ukoliko nisu vezali pojas.
Šarčević je najavio da će biti novina u obrazovnom sistemu, ali i da stižu bolji dani za prosvetare kada je reč o uslovima za rad.
Naveo je da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, ali i u vezi sa nasiljem u školama, a Vlada Srbije će, kako kaže, uvesti tim povodom ozbiljnu strategiju kako bi se deca zaštitila.
Podsetio je i da se radi na digitalizaciji obrazovnog sistema, te da će se još od ove školske godine primetiti ozbiljne promene.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Zemljotres

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri potpisali Protokol o saradnji za bezbednost dece

Izvor: B92, 31.Avg.2018

Beograd -- Ministri prosvete i unutrašnjih poslova potpisali su u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Surčinu Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece"...Kako je saopšteno, Mladen Šarčević je rekao da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose...

Nastavak na B92...

Stefanović: 2400 policajaca učili djake kako da se ponasaju u saobracaju

Izvor: Beta Video, 31.Avg.2018

„Prošle godine su učenici četvrtog i šestog razreda uz pomoć 2.400 aktivnih i penzionisanih policajaca učili kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, kako da reaguju u slučaju poplava, zemljotresa, požara i drugih vanrednih situacija, kako da se odupru nasilju, kažu „ne drogama i alkoholu“...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.