Šarčević: Agencija za kvalifikacije do 2020. godine

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Agencija za kvalifikacije do 2020. godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da bi 2020. godine trebalo da počne sa radom Agencija za kvalifikacije Srbije i najavio da će Ministarstvo u visokom obrazovanju do februara postaviti stvari "na svoje noge".

Šarčević je na konferenciji o Nacionalnom okviru kvalifikacija u Srbiji (NOKS) u Palati Srbija izjavio da je Zakon o NOKS, koji je usklađen sa evropskim okvirom kvalifikacija, stvorio dobru osnovu da se procesi u toj oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pokrenu.

"Poslodavce smo uključili u sva tela u zoni visokog obrazovanja", rekao je Šarčević, navodeći Agenciju za nacionalne akreditacije i Savet za visoko obrazovanje.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da na međunarodnim konferencijama Srbija bude ravnopravna u postizanju kvaliteta obrazovanja i priznavanju diploma.

Šarčević je rekao da je Ministarstvo prosvete tokom leta pokrenulo kampanju da se uredi visoko strukovno obrazovanje i počna reforme visokog obrazovanja kako bi se do februara "sve postavilo na svoje noge".

Onda će, kako je objasnio ministar, kroz obavezno mišljenje poslodavaca, država dobiti ocene kakvi su joj maturanti srednjih škola i studenti kao radnici.

"Taj indikator kvaliteta daće nam povratnu informaciju da li smo posao u obrazovanju dobro uradili i onda ćemo biti u prilici da 'ceo taj okvir uljudimo', Agencija, Savet i sektorska veća su samo deo sistema, uhvatili smo dobar vetar da ovo krene kako je trebalo i ranije", zaključio je Šarčević.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Agencija za kvalifikacije kreće do 2020.

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2018

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da bi 2020. godine trebalo da počne sa radom Agencija za kvalifikacije Srbije i najavio da će Ministarstvo u visokom obrazovanju do februara postaviti stvari "na svoje noge"..."Poslodavce smo uključili u sva tela u zoni visokog obrazovanja", rekao je,...

Nastavak na Radio 021...

Od septembra i prvaci uče o osnovama bezbednosti

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 11:54

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece". . Taj program je na inicijativu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.