Očekuju se obilne padavine sledeće nedelje, preduzeća u pripravnosti

Izvor: RTS, 10.Maj.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuju se obilne padavine sledeće nedelje, preduzeća u pripravnosti

Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine, upozorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, naglasivši da su sva vodoprivedna preduzeća u pripravnosti.
Prema prognozama, kako je rekao, od nedelje uveče i naredna četiri dana očekuje se više od 40 do 50 litara padavina po metru kvadratnom, a u vrlo kratkom vremenskom periodu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Podsetio je da se to podudara sa situacijom od pre pet godina, kada smo imali velike poplave, rekao je ministar Nedimović.
Ministar kaže i da ne očekuje veće probleme na velikim vodotokovima, ali upozorava da može doći do pojave bujičnih poplava, naročito u zapadnoj Srbiji.
"Naša vodoprivredna preduzeća preduzela su sve aktivnosti u pogledu osmatranja prostora i angažovanja mehanizacije koja je neophodna. Juče smo uradili sve pripremne aktivnosti, za dva tri-dana svi će biti na terenu", rekao je Nedimović.
Kako sada stvari stoje, najviše padavina biće u BiH, kaže ministar, ali upozorava i da oblaci mogu veoma brzo da skrenu i za 50 kilometara i naprave ozbiljan problem.
"Mi smo, međutim, spremni da se uhvatimo ukoštac sa tim i nadam se da neće biti većih problema", dodao je Nedimović.
"Što se tiče same vode i koristi za poljoprivredu ne treba da vam govorim koliko je to važno u ovom trenutku", zaključio je.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očekuju nas velike padavine! Ministar: Srbija spremna

Izvor: Mondo, 10.Maj.2019

Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine, upozorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, naglasiv[i da su sva vodoprivedna preduzeća u pripravnosti...Foto: Mondo/Stefan Stojanović.. Prema prognozama, kako je rekao, od nedelje...

Nastavak na Mondo...

Nedimović: Obilne padavine od nedelje uveče, mi smo spremni

Izvor: RTV Pink, 10.Maj.2019

Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine, upozorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, naglasivši da su sva vodoprivedna preduzeća u pripravnosti.

Nastavak na RTV Pink...

Od nedelje očekuju se obilne padavine, preduzeća u pripravnosti

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Maj.2019

Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine, upozorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, naglasivši da su sva vodoprivedna preduzeća u pripravnosti. Vopodoprivredni sistem "Morava" spreman...Prema prognozama, kako je rekao,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Poplave na vidiku; Srbija u pripravnosti

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2019, 12:10

"Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine", upozorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, naglasivši da su sva vodoprivedna preduzeća u pripravnosti...Prema prognozama, kako je rekao, od nedelje uveče i naredna četiri dana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.