Obučeno novih 17 pripadnika Specijalizovane jedinice (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Jun.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obučeno novih 17 pripadnika Specijalizovane jedinice (VIDEO)

Završnom pokaznom vežbom na Oblačinskom jezeru, instruktori Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije priveli su kraju sedmodenvnu obuku za 17 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom.
Program formiranja i dopuna jedinica civilne zaštite sprovodi se od 2013. godine.
Do sada je obučeno 1650 ljudi, a u ministarstvu planiraju da do kraja godine obuče ukupno 4000 ljudi I to za spasavanje u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << poplave, požara i zemljotresa.
Posle prošlogodišnje velike poplave u Srbiji, i dramatičnih događaja oko spasavanja ugroženog stanovništva, ukazala se potreba za dopunom formiranjem specijalizovanih jedinica za spasavanje. To su jedinice civilne zaštite koje popunjavanju volonteri, najčešće iz sportskih klubova, ali i specijalizovanih udruženja. Na Oblačinskom jezeru u Merošini sedamnaest mladića, od kojih je najve’i broj kajakaša i ronilaca, završilo je sedmodnevnu obuku spasavanja na vodi i pod vodom. Oni su na taj način postali pripadnici jedne od četiri jedinice civilne zaštite koje obučava Sektor za vanredne situacije i to za razne namene.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju izuzetno dobru saradnju sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom. Veliki broj pripadnika obučen je ili se trenutno obučava u Rusiji.
Posle završene obuke, svim pripadnicima Specijalizovane jedinice civilne zaštite za spasavnje na vodi i pod vodom uručene su diplome.

Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.