Izvor: Blic, 07.Avg.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u zlatiborskom kraju, voda nosila parkirane automobile

Nevreme koje je zahvatilo zlatiborski kraj, gde je palo 42 litra kiše po kvadratnom metru, izazvalo je poplave koje su nosile parkirana vozila i pričinile materijalnu štetu. Reka Sušica je nadošla zbog velike količine padavina, ali u RHMZ kažu da opasnosti od izlivanja reka u Srbiji nema.

Slobodan Sovilj iz RHMZ kaže da je na područje zapadne i južne Srbije, pala znatna količina padavina te da je najviše padavina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo na području Zlatibora, Sjenice i Požege.

''Tamo je registrovano 44 litara po kvadratnom metru kiše, dok u velikom delu istočne i severoistočne Srbije uopšte nije bilo padavina'', rekao je Sovilj Tanjugu.

Opasnosti od izlivanja reka, međutim, nema tvrde u RHMZ. Prema njihovim navodima, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji je, kako kažu, palo oko 40-45 litara kiše po kvadratnom metru, RHMZ je izdao narandžasti alarm zbog padavina, ali ne i hidrološki alarm koji bi ukazivao na mogućnost poplava i izlivanja reka.

Sovilj je istakao i da se oblačni sistem izmestio dalje, van granica Srbije, tako da se u ovom trenutku može reći da su padavine prestale.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nevreme pogodilo zlatiborski kraj, voda nosila parkirane automobile

Izvor: Blic, 07.Avg.2016

Nevreme koje je zahvatilo zlatiborski kraj, gde je palo 42 litra kiše po kvadratnom metru, izazvalo je poplave koje su nosile parkirana vozila i pričinile materijalnu štetu. Reka Sušica, koja se uliva u Đetinju, je nadošla zbog velike količine padavina, ali u RHMZ kažu da opasnosti od izlivanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.