Nevreme pogodilo opštine Istok i Klina, stradali usevi, poplavljeni putevi, dvorišta pod vodom

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme pogodilo opštine Istok i Klina, stradali usevi, poplavljeni putevi, dvorišta pod vodom

Kosovska Mitrovica -- Nevreme praćeno gradom pogodilo je područje opština Istok i Klina na Kosovu i Metohiji, prouzrukujući ogromnu štetu poljoprivrednicima.

Kako prenosi RTS, u opštini Istok stradali su usevi i povrtarski zasadi u srpskim povratnickim selima Žač, Osojane, Šaljinovica...

Povratnici u selu Žač preneli su RTS-u da su u nevremenu stradali plastenici, njive zasejane pšenicom i ječmom, kukuruzna polja i livade.

Grad je oštetio i otvorene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zasede jagoda i drugih povrtarskih kultura.

Od velikih padavina poplavljeni su i putevi, a dvorišta su pod vodom.

Poljoprivreda je osnovna delatnost srpskih povratnika u Osojanskoj dolini, a dvodnevno nevreme im je uništilo višemesečni trud i napore da nešto stvore, navodi RTS i dodaje da povratnici apeluju za pomoć.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVREME PROTUTNjILO SRBIJOM: Leskovac pod vodom, grad napravio veliku štetu u Klini i Istoku (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 02.Jun.2019

Voda do kolena, a u ruci kišobran - takvo su se pojedini Leskovčani usudili da izađu iz svog dvorišta i prošetaju pojedinim ulicama Nevreme praćeno gradom pogodilo je područje opština Istok i Klina na Kosovu i Metohiji, prouzrukujući ogromnu štetu poljoprivrednicima.Kako...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.