Neverovatni prizori iz vazduha: Kako je Sava krenula na Sremsku Mitrovicu

Izvor: Blic, 21.Maj.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatni prizori iz vazduha: Kako je Sava krenula na Sremsku Mitrovicu

Vodostaj Save kod Sremske Mitrovice danas je 777 centimetara, što je još iznad granice vanredne odbrane od poplava koja je 750 centimetara, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine. Na fotografijama koje je ovo preduzeće objavilo vide se neverovatni prizori snimljeni tokom vikenda i u ponedeljak.

“I dalje je pojačan rad osmatračke službe na svim nasipima. U toku su radovi na lokalizaciji poplavnih voda u zoni Sremske Rače, Bosuta, Višnjićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Morovića. Privremeno je suzbijen prodor vode na lokalitetu Kriva rampa”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je priliv vode iz Hrvatske i dalje velik, pa tako reka Studva raste jedan centimetar na sat, a crpna stanica Bosut radi punim kapacitetom, uz čišćenje naplavina.

Navodi se da će radovi u tim zonama trajati celog dana i dodaje da su na radovima angažovani svi tehnički i ljudski kapaciteti.

“Ugroženost je velika, s obzirom na velik priliv vode”, piše u saopštenju.

1 dinar od svakog prodatog primerka "Blica" dajemo za decu ugroženu poplavama.

Vode Vojvodine su saopštile da je vodostaj Dunava kod Novog Sada jutros 446 centimetara i dodale da su na desnoj obali te reke, u zoni Petrovaradina, Sremske Kamenice i Sremskih Karlovaca, uvedene mere redovne odbrane od poplava.

Pored tih područja, mere redovne odbrane od poplava sprovode se na Dunavu i na sektoru Kovina, Pančeva i Bele Crkve.

Ukupna dužina odbrambene linije na kojoj se sprovode mere redovne odbrane od poplava na Dunavu je 84 kilometra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAVA U SREMSKOJ MITROVICI: Pogledajte kako je vodena stihija zapretila gradu!

Izvor: Kurir, 21.Maj.2014

Vodostaj reke kod Sremske Mitrovice danas je 777 centimetara, što je još iznad granice vanredne odbrane od poplava koja je 750 centimetara, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine..SREMSA MITROVICA - Vodostaj Save kod Sremske Mitrovice danas je 777 centimetara, što je još iznad...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.