Izvor: B92, 25.Apr.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negotin: Problemi zbog poplava

Negotin -- Građani Negotina se zbog čestih poplava suočavaju sa problemom otpadnih voda, pa meštani strahuju od pojave zaraznih bolesti.

Od pretposlednjeg talasa poplava koje su pogodile Negotin prošlo je više od dva meseca. Mnoga domaćinstva u naselju Radujevački Put još uvek su pod vodom. Zbog niskog terena na kome se ovo naselje nalazi voda ne može da otiče. Septičke jame su se izlile pa meštani strahuju od izbijanja zaraze.

Osim što su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im dvorišta i podrumske prostorije mesecima pune vode pa se ne mogu vratiti normalnom životu, u dvadesetak domaćinstava u naselju Radujevački put u Negotinu izlile su se i septičke jame. Meštani tvrde da niko od nadležnih u Negotinu ne želi da se pozabavi njihovim problemima iako su ih više puta molili za pomoć.

S druge strane, predsednik privremenog organa opštine Negotin Ljubiša Đorđević kaže da su oni upoznati sa ovim problemom i da će ga rešiti u najkraćem mogućem roku.

U Direkciji za građevinsko zemljište Negotin, u čijoj je nadležnosti sanacija poplavljenog naselja Radujevački put, kažu da ovaj problem ima prioritet u rešavanju jer je veoma značajan za rešavanjem problema uništavanja komaraca.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.