Ne prete poplave, u Pomoravlju i Šumadiji stabilno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne prete poplave, u Pomoravlju i Šumadiji stabilno

Kiša koja od sinoć gotovo neprekidno pada u većem delu centralne i južne Srbije, za sada ne preti da izazove izlivanje ni jedne reke u slivu Velike Morave, rečeno je agenciji Beta. Stanje vodotokova je stabilno i u Šumadiji.

Prema rečima direktora niškog vodoprivrednog centra "Morava", koji je deo "Srbijavoda", Dragoljuba Miljojkovića, padavine u protekla 24 časa izazvale su manji porast nivoa Zapadne Morave i Toplice, dok su Južna Morava i Velika Morava u opadanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Toplica je u blagom porastu, ali je nivo vode daleko od odbrane od poplava", rekao je Miljojković agenciji Beta.

On je istakao da se incidentne situacije ne očekuju ni u narednom periodu, naročito ne na većim rekama, osim u slučaju nekih nepredviđenih situacija.

Kako je naveo, u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, problema može biti samo na manjim vodotokovima bujičnog tipa.

Miljojković je kazao da zaposleni u "Srbijavodama" dežuraju i prate stanje na rekama od početka praznika.

Zamenik komandanta gradskog štaba za vanredne situacije Žarko Ranković rekao je agenciji Beta da su na području grada Niša sve manje reke i potoci u svom koritu i ne prete izlivanjem.

Prema podacima Meteorološke stanice u Nišu, na području grada od sinoć od osam časova do jutros do osam časova palo je 25 litara kiše po kvadratnom metru.

Šumadija za sada bez opasnosti

U Šumadijskom okrugu za sada nema opasnosti od poplava i izlivanja reka iz korita.

Stanje vodotokova je stabilno a preduzete su i sve preventivne mere kako ne bi došlo do izlivanja Lepenice, Jasenice, Crnice i Kubršnice.

Ekipe sektora za vanrednu situaciju proveravaju situaciju na terenu a stavljena je u pripravnost i mehanizacija javno komunalnih preduzeća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.