Izvor: RTS, 16.Feb.2022, 11:44

Najmanje 18 mrtvih u poplavama i klizištima u Brazilu, kuće i automobili nestaju u bujicama

Najmanje 18 ljudi poginulo je u klizištima i poplavama nakon što je talas obilnih kiša stigao u planinski region države Rio de Žaneiro u Brazilu. Zvaničnici strahuju da bi broj žrtava mogao da bude i veći, dok spasioci od jutros intervenišu i proveravaju ugrožena područja.
Državna vatrogasna služba saopštila je da je u planinskom regionu Petropolis za samo tri sata pala kiša u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrednosti od skoro mesec dana. 

Bujice su nosile sa sobom delove stena i kamenje, automobile, drveće. Stradalo je najmanje 18 osoba, a zvaničnici strahuju da bi broj žrtava mogao da bude veći.
U pogođenom regionu nalaze se spasilačke ekipe i više od 180 vojnika.
Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se automobili i kuće koje nestaju u klizištima i voda koja se kovitla i u bujicama prolazi kroz grad Petropolis i susedne okruge.
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro, koji boravi u Rusiji, napisao je na Tviteru da je svojim ministrima dao instrukcije da odmah pruže podršku ljudima u pogođenim područjima.

"Neka Bog uteši članove porodica žrtava", poručio je Bolsonaro.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brazil: Bilans žrtava u poplavama i klizištima porastao na 58 (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022

Broj žrtava stradalih u razornim klizištima i poplavama koje su pogodile planinski region države Rio de Žaneiro u Brazilu povećan je na 58, saopštili su lokalni zvaničnici...Najteže je pogođen grad Petropolis, a zvaničnici strahuju da bi broj stradalih mogao porasti jer traje potraga za žrtvama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.