NDS: Otužbe diskredituju državu i Svetsku banku

Izvor: RTS, 26.Maj.2014, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDS: Otužbe diskredituju državu i Svetsku banku

Optužbe da je DS i bivša vlast proneverila 50 milona dolara Svetske banke namenjenih odbrani od poplava diskredituju i državu i Svetsku banku, smatra Nova demokratska stranka.

Nova demokratska stranka (NDS) ocenila je da optužbe na račun demokrata, koje su donedavno bile na vlasti, da su proneverile 50 miliona dolara namenjih odbrani od poplava, diskredituju i Svetsku banku koja plasman kredita pažljivo kotnroliše.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Ovakve optužbe štete pre svega državi jer dovode u pitanje ugled i odgovornost Svetske banke, čime se ugrožava kreditni potencijal Srbije", navodi se u saopštenju NDS.

"Onoliko koliko se ovim navodima optužuje prethodna vlast, toliko se optužuje i Svetska banka da nije u stanju da kontroliše upotrebu svojih kredita", dodaje NDS.

NDS ukazuje da je važno da se zna da Svetska banka pažljivo i sistematski kontroliše plasman svojih kredita, pre nego što mediji postave pitanja o tome na šta je potrošeno 50 miliona dolara kredita Svetske banke namenjenog odbrani od poplava.

Kako bi prestale optužbe NDS traži hitno obrazovanje anketnog odbora kroz koji bi se utvrđivala odgovornost za eventualne propuste u lancu komandovanja i razlozi za kasno donošenje odluka o evakuaciji.

"Potrebno je sazvati i vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila uzrok, posledice i načini saniranja štete nastale od poplava", navodi NDS i dodaje da bi rasprava i utvrđivanje odgovornosti trebalo da obuhvate sve koji mogu biti odgovorni za propuste i iz aktuelne i iz prethodne vlasti.

"Medijska realnost može da potraje neko vreme, ali čim javnosti budu dostupne sve činjenice i dokumentacija, na redu će biti pitanja odgovornosti i ugleda onih koji plasiraju ovakve medijske politikantske optužbe", navodi se u usaopštenju NDS.

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao je prethodno da bi anketni odbor trebalo da ispita i kako su se trošila sredstva godinama izdavajana za sprečavanje elementarnih nepogoda, uključujući i sanaciju štete od zemljotresa u Kraljevu i poplave u Jaši Tomiću.

On je dodao da bi trebalo razgovarati i o onome što se sada dešavalo, ali i onome šta se dešavalo u prošlosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NDS: Optužbe diskredituju državu i Svetsku banku

Izvor: RTS, 26.Maj.2014

Optužbe da je DS i bivša vlast proneverila 50 milona dolara Svetske banke namenjenih odbrani od poplava diskredituju i državu i Svetsku banku, smatra Nova demokratska stranka. ..Nova demokratska stranka (NDS) ocenila je da optužbe na račun demokrata, koje su donedavno bile na vlasti, da su proneverile...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.