Mladići iz Odžaka pomažu Tekiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladići iz Odžaka pomažu Tekiji

Ljudima koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama, do sada je uplaćeno 28 miliona evra, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. I dok još uvek traje sanacija šteta od majskih poplava, ili upravo zbog toga, nove septembarske štete na istoku Srbije, ostale su uskraćene za onu masovnost i angažovanost kakvu je Srbija pokazala pre tri meseca.

To ipak ne znači da pomoći nema, pa je tako danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Boljetinu kamion sa hranom i sredstvima za higijenu uputila Pokrajinska vlada.

Šleper sa životnim namirnicama, sredstvima za higijenu, madracima i ćebadima ispratio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i vršilac finkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski.

"Treba da pomognemo tim ljudima, koji trenutno ne mogu da uđu u svoje kuće i gde Vojska Srbije radi na sanaciji štete. Nadam se da će ova pomoć na neki način doprineti da bude obezbeđen normalan život tim ljudima", rekao je Bugarski.

On je dodao da je ovo samo jedna od akcija Pokrajinske vlade van teritorije Vojvodine.

"Do sada smo pomagali i Šabac, Obrenovac, Čačak i pomoć upućivali svuda gde je bilo najpotrebije. Uvek ćemo biti spremni da kroz naš sistem robnih rezervi i u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine uputimo potrebnu pomoć", rekao je Bugarski.

U Dnevniku RTV-a prenosimo priču o momcima iz Odžaka, koji vođeni samo svojom voljom, već nedelju dana pomažu stanovništvu u poplavljenoj Tekiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.