Izvor: B92, 02.Jul.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Smirivanje situacije

Beograd -- Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se smanjivanje opasnosti od poplava u Srbiji očekuje od ponedeljka.

Marić je kazao Tanjugu da u Srbiji trenutno nema opasnosti od izlivanja većih reka, ali da će do ponedeljka manje reke i dalje praviti probleme, kao i kiša u gradovima.

"Vodostaj Dunava kod Bezdana je u ovom trenutku 640 centimetara i očekuje se da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do nedelje blago porasti i biti oko 653 centimetra, posle čega će početi da opada", rekao je Marić.

On je kazao da ne treba brinuti s obzirom da se Dunav na tom delu izliva tek kada pređe 800 centimetara.

Marić je naveo da je danas jedino u mestu Prilike kod Ivanjice, na putu prema Katićima došlo do aktiviranja klizišta zbog kiše i da su angažovane mašine za saniranje terena.

On je kazao da je noćas reka Moravica na delu toka prema Čačku odronila deo zemlje i ugrozila jedan stambeni objekat, koji je evakuisan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.