Marić: Država ne sme da štedi na odbrani, mogli bismo da budemo poplavljeni kao u Evropi

Izvor: Blic, 05.Jun.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Država ne sme da štedi na odbrani, mogli bismo da budemo poplavljeni kao u Evropi

Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije izjavio je jutros da se nadležne službe pripremaju kako bi se u Srbiji sprečile poplave koje su zahvatile Evropu, ali je poručio i da država ne sme da štedi na prevenciji i zaštiti od vanrednih situacija čiji se budžet, kako kaže, smanjuje iz godine u godinu.

Gostujući u jutarnjem programu Radio televizije Srbije, Marić je rekao da je zakazana sednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadležnih službi koje će preduzeti sve korake kako reke ne bi preplavile nasipe, ali je istakao da bismo, ukoliko bi nadošla ogromna količina vode, "videli iste scene kao u Evropi".

On je objasnio da zaštita od poplava i drugih vanrednih situacija ne može da se obavlja na način na koji bi građani želeli zbog nedovoljno novca koji se izdvaja za tu oblast.

Scene iz Evrope

- Budžet za ove namene se smanjuje od 2006. i služi da bi se pokrili troškovi od prethodne godine. Prošle godine nam je obećano deset miliona evra i sada čekamo politički dogovor da vidimo da li će taj novac ostati u našoj kasi - rekao je Marić.

On je dodao da postoji mogucnost da u budžet Sektora za vanredne situacije ne bude uplaćen i izrazio nadu da će ključni "akteri imati dovoljno svesti da je ovo jedan od poslova na kojem ne bi trebalo da se štedi".

- To je stvar koja sistemski mora da se reši, a ne od sezone do sezone - zaključio je Marić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.