Lučani: Ukinuta vanredna situacija

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučani: Ukinuta vanredna situacija

Lučani -- Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović potvrdio Tanjugu da je na ovom području ukinuta vanredna situacija, proglašena zbog poplava.

"Danas smo na sednici štaba analizirali sveukupnu situaciju, za 41 dan koliko je trajala vanredna situacija, i nakon sagledavanja svih zapisnika i analiza doneta je odluka o njenom ukidanju",naveo je on.

Sretenović kaže da se pre nekoliko dana obratio ministru odbrane Bratislavu Gašiću i zamolio ga da na područje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dljina, koje je bilo jedno od najugroženijih zbog izlivanja hemikalija pošalje jedinicu ABHO koja će izvršiti dekontaminaciju terena.

Gašić je uvažio molbu, a prvi čovek opštine Lučani mu se zahvalio na tome.

"Danas stiže oko 15 pripadnika vojske iz Kruševca koji će odmah započeti da sprovode taj postupak, kako u Dljinskom polju, tako i u jednom delu preduzeća Milan Blagojević Namenska", naveo je on izrazivši očekivanje da će dekontaminacija biti završena za dva dana.

Sretenović kaže da analize koje su radjene predhodnih dana o zagadjenosti industrijske zone u Lučanima nisu stigle, ali je u proteklom periodu izvršena dezinfekcija svih objekata od strane čačanskog Zavoda za javno zdravlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lučani: Kraj vanredne situacije, nastupa čišćenje

Izvor: Mondo, 29.Maj.2014

Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović potvrdio je Tanjugu da je na ovom području danas ukinuta vanredna..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.