Četvrtak, 29.05.2014.

13:33

Lučani: Ukinuta vanredna situacija

Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović potvrdio Tanjugu da je na ovom području ukinuta vanredna situacija, proglašena zbog poplava.

Izvor: Tanjug

Default images

"Danas smo na sednici štaba analizirali sveukupnu situaciju, za 41 dan koliko je trajala vanredna situacija, i nakon sagledavanja svih zapisnika i analiza doneta je odluka o njenom ukidanju",naveo je on.

Sretenović kaže da se pre nekoliko dana obratio ministru odbrane Bratislavu Gašiću i zamolio ga da na područje Dljina, koje je bilo jedno od najugroženijih zbog izlivanja hemikalija pošalje jedinicu ABHO koja će izvršiti dekontaminaciju terena.

Gašić je uvažio molbu, a prvi čovek opštine Lučani mu se zahvalio na tome.

"Danas stiže oko 15 pripadnika vojske iz Kruševca koji će odmah započeti da sprovode taj postupak, kako u Dljinskom polju, tako i u jednom delu preduzeća Milan Blagojević Namenska", naveo je on izrazivši očekivanje da će dekontaminacija biti završena za dva dana.

Sretenović kaže da analize koje su radjene predhodnih dana o zagadjenosti industrijske zone u Lučanima nisu stigle, ali je u proteklom periodu izvršena dezinfekcija svih objekata od strane čačanskog Zavoda za javno zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: